Vaillant Onderhoud

VAILLANT ONDERHOUD

 

Wij zorgen voor het onderhoud van uw Vaillant ketel. Bij een Vaillant ketel verschilt het onderhoud in het type installatie en de brandstof. Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in het onderhoud van uw condensatie- en verwarmingsketel, gasketel of stookolieketel.

Vaillant Onderhoud voor Groot- Antwerpen

Voor een grondig en professioneel onderhoud van uw Vaillant CV ketel doet je best beroep op een vakman. Gespecialiseerde technici van Stan Vermassen beschikken over de geschikte certificaten om het onderhoud van uw Vaillant boiler of condensatieketel gegarandeerd tot een goed einde te brengen. Regelmatig onderhoud van uw Vaillant ketel kan diens levensduur aanzienlijk verlengen. Een verplicht onderhoud van een Vaillant gasketel wordt om de twee jaar uitgevoerd, terwijl een Vaillant boiler op mazout of vaste brandstofelk elk jaar een grondig onderhoud moet ondergaan. Gebruik een specialist voor het grondig en professioneel onderhoud van uw Vaillant-ketel. Stan Vermassen-technici beschikken over de juiste certificaten om het onderhoud van uw Vaillant of condensatieketel te garanderen.

Wat hoort bij een onderhoud van uw Vaillant verwarmingsketel ?

Wat hoort bij een onderhoud van uw Vaillant verwarmingsketel ? Het reinigen van de brander, het controleren van ionisatie en ontstekingspennen, het meten van waterdruk en gasdruk en vooral de CO-meting waarvoor u een certificaat ontvangt. Voor aardgasketels met een open haard wordt de schoorsteen ook schoongemaakt.

Hoe onderhouden wij uw Vaillant ketel?

 1. Demonteren onderdelen
 2. Alle componenten zoals brander en ventilator worden verwijderd uit de Vaillant condensatieketel of HR-ketel. Dit maakt de warmtewisselaar toegankelijk en kan deze grondig worden gereinigd. De onderdelen die werden verwijderd, worden pook onderhouden.
 3. Warmtewisselaar en onderdelen reinigen
 4. De warmtewisselaar, brander, ventilator en andere onderdelen worden grondig gekuist. De elektrodenset wordt vervangen indien nodig. Bij een gascondensatieketel wordt tevens de siffon gereinigd.
 5. Druk installatie en expansievat controleren
 6. Controle van de waterdruk van uw cv-installatie en voordruk expansievat. Indien nodig worden deze terug afgesteld.
 7. Dichtingen vervangen
 8. Bij het opnieuw monteren van de ketel worden alle afdichtingen vervangen zoals gespecificeerd door de fabrikant. Hiervoor worden alleen afdichtingen van het merk zelf gebruikt.
 9. testen op (rook)gasdichtheid
 10. Na montage van alle componenten wordt de Vaillant-installatie getest op dichtheid van gas en rookgassen. Dit garandeert 100% veilig onderhoud.
 11. Verwarmingsketel uitmeten
 12. De rookgassen van uw verwarmingsketel worden uitgemeten door middel van een rookgasanalysator. Hierdoor kunnen we nagaan of uw gasketel veilig en milieuvriendelijk brandt. Oa CO en zuurstof worden gemeten, alsook het rendement van uw Vaillant CV ketel.
 13. Digitaal opmaken verbrandings- en reinigingsattest
 14. Wij zullen de attesten aan het einde van het onderhoud afgeven en wel op een digitaal platform zodat we garanderen dat ze conform zijn.

Belang van Junkers Onderhoud

Naast de veiligheid van uw gezin en huis , kan een regelmatig onderhoud van de ketel de levensduur ervan verlengen en een langere rendement behouden. Hierdoor vermijdt u hogere energiekosten en kunt u verborgen gebreken tijdig ontdekken en herstellen, waardoor extra kosten voor ketelonderhoud in de toekomst worden vermeden met betrekking tot uw woning te Antwerpen. Het belang van uw Vaillant onderhoud is zeker niet te onderschatten.