Junkers Onderhoud

JUNKERS ONDERHOUD

 

Wij verzorgen het onderhoud van uw Junkers CV ketel. Een Junkers ketelonderhoud verschilt qua type installatie en brandstof. Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd met betrekking tot het onderhoud van uw condensatieketel en hoogrendement verwarmingsketel, gasketel of mazoutketel.

Junkers Onderhoud voor Groot- Antwerpen

Een regelmatig onderhoud van uw Junkers verwarmingsketel kan de levensduur enorm verlengen. Het verplicht onderhoud van een Junkers boiler op gas gebeurt tweejaarlijks, terwijl een Junkers boiler op mazout of vaste brandstof elk jaar een grondig onderhoud moet krijgen. Voor een grondig en professioneel onderhoud van uw Junkers CV ketel doet je best beroep op een vakman. Gespecialiseerde technici van Stan Vermassen beschikken over de geschikte certificaten om het onderhoud van uw Junkers boiler of condensatieketel gegarandeerd tot een goed einde te brengen.

Wat hoort bij een onderhoud van uw Junkers verwarmingsketel?

Een onderhoud van uw Junkers verwarmingsketel omvat het schoonmaken van de brander, controle van de ionisatie en onstekingspinnen, het meten van waterdruk de gasdruk en zeer belangrijk de CO-meting waarvoor u een attest krijgt. Bij aardgasketels met open schouw wordt ook de schoorsteen schoongemaakt. ​

Hoe onderhouden wij uw Junkers ketel?

 1. Demonteren onderdelen
 2. Alle onderdelen zoals brander en ventilator worden van de Junkers condensatieketel of hr ketel verwijderd. Hierdoor is de warmtewisselaar bereikbaar en kan deze grondig gereinigd worden. Ook de onderdelen die verwijderd werden worden onderhouden.
 3. Warmtewisselaar en onderdelen reinigen
 4. De warmtewisselaar, brander, ventilator en andere onderdelen worden grondig gekuist. De elektrodenset wordt vervangen indien nodig. Bij een gascondensatieketel wordt tevens de siffon gereinigd.
 5. Druk installatie en expansievat controleren
 6. De waterdruk van uw cv-installatie en voordruk expansievat worden gecontroleerd en indien nodig terug op punt gezet.
 7. Dichtingen vervangen
 8. Bij het terug monteren van de chauffageketel worden alle dichtingen vervangen zoals voorgeschreven door de fabrikant. Enkel dichtingen van het merk zelf worden hiervoor gebruikt.
 9. testen op (rook)gasdichtheid
 10. Na het terug monteren van alle onderdelen wordt de Junkers installatie getest op gas- en rookgasdichtheid. Hierdoor garanderen wij voor 100 % een veilig onderhoud.
 11. Verwarmingsketel uitmeten
 12. De rookgassen van uw verwarmingsketel worden uitgemeten door middel van een rookgasanalysator. Hierdoor kunnen we nagaan of uw gasketel veilig en milieuvriendelijk brandt. Oa CO en zuurstof worden gemeten, alsook het rendement van uw Junkers CV ketel.
 13. Digitaal opmaken verbrandings- en reinigingsattest
 14. Op het einde van het onderhoud schrijven we de attesten uit. We maken deze verbrandingsattesten en reinigingsattesten op een digitaal platform waardoor we garanderen dat ze conform zijn.

Belang van Junkers Onderhoud

Naast de veiligheid van uw gezin en woning, zal het periodiek ketel onderhoud, de levensduur van uw installatie verlengen en het rendement langer op peil houden. Hierdoor vermijdt u hogere energiekosten en bent u er tijdig bij om verborgen gebreken te detecteren en herstellen waardoor extra kosten in de toekomst vermeden worden met betrekking tot het onderhoud van uw ketel in uw woning te Antwerpen.​