Radiator plaatsen

Radiator plaatsen

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Radiatoren vormen het meest zichtbare deel van je verwarmingssysteem. Ze zorgen voor de warmte-uitwisseling in je woon- en slaapvertrekken. Het is dan ook belangrijk dat voor alle radiatoren het juiste vermogen wordt berekend in functie tot het te verwarmen kamervolume en je gewenste temperatuur.

Welk vermogen heeft mijn radiator nodig?

Helaas bestaat er geen ideale berekening om het vermogen van je radiator te berekenen. Er zijn gewoon te veel factoren waar je rekening mee moet houden. Zo is er bijvoorbeeld de hoogte van je woning, aantal isolatie in de woning, aantal ramen, soort woning, … Al deze factoren kunnen een invloed hebben op het aantal vermogen dat je radiator zal nodig hebben om de ruimte te verwarmen. De tip dat we hier kunnen meegeven is dat je best meer rekent als wat je nodig hebt volgens de berekening. Op die manier ben je zeker dat je voldoende vermogen hebt. Over het algemeen kan je via de volgende tabel je vermogen per radiator berekenen.

Ruimte Gewenste temperatuur Nodig vermogen per m³
Hal 18 graden 70 W
Keuken 20 graden 77 W
Toilet 18 graden 70 W
Woonkamer 22 graden 85 W
Badkamer 24 graden 93 W

Welke soorten radiatoren zijn er?

Uiteraard zijn er meer verschillende soorten radiatoren als hieronder vermeld, maar we gebruiken hierbij enkel de meest voorkomende.

Standaard radiatoren

De standaard radiatoren zijn het meest voorkomend en heb je in verschillende uitvoeringen. Ze kunnen worden afgewerkt met een sierrooster aan de bovenzijde en een extra zijbekleding zodoende deze strakker oogt of mooier bij het design van je ruimte past. Hij is leverbaar met zowel vloer- als muuraansluitingen.

Universele radiator

Universele radiatoren hebben als belangrijkste troef dat ze 6 aansluitingen hebben. Ze worden standaard voorzien van een sierrooster en zijbekleding. De ventielpijpen zijn in deze radiatoren volledig geïntegreerd en dus onzichtbaar weggewerkt. Ze hebben een ingebouwd thermostatisch ventiel en zijn ook verkrijgbaar met een midden aansluiting.

Design radiator

Design radiatoren herken je vooral aan hun vormgeving. Deze zijn vaak strak afgewerkt en zijn meestal verticaal opgehangen.