Radiator aansluiten

Radiator aansluiten

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

De meeste radiatoren hebben 4 aansluitpunten, 2 stuks bovenaan en 2 stuk onderaan. De plaatsing van deze aansluitpunten hangt echter volledig af van het toestel dat je hebt gekozen. De 4 aansluitingen zijn:

  • Aansluiting voor de thermostaatkraan, dit is ook de aanvoer
  • Aansluiting voor het ontluchtingskraantje
  • Punt om water af te tappen
  • Aansluiting van de afvoer

Let er bij de keuze van je radiator al op waar je de aansluitingen wil hebben. Je hebt radiatoren met een muurdoorvoer of met een gronddoorvoer. Beide aansluitingen hebben hun eigen voordelen. Zo is een muurdoorvoer eenvoudiger te gebruiken wanneer je de afwerking voldoet met een holle wand of later om te stofzuigen. Een gronddoorvoer is dan weer minder slijpwerk wanneer je je wanden laat bezetten.

Leidingen aansluiten

Maak met een pijpensnijder je leidingen op maat. Zorg er tevens ook voor dat je eventuele bramen verwijderd van de leiding. Bramen kunnen zorgen voor fluitende geluiden en eventuele schade aan je radiatoren. Zorg ervoor dat je je knelkoppelingen vastdraait met Loctite of een andere fitterskit. Zo creëer je een waterdichte verbinding dat niet meer kan lekken. Wanneer je gebruik maakt van Loctite is het goed om weten dat je steeds een kwartslag kan terugdraaien. Zorg ervoor dat al je leidingen zijn aangesloten op je radiatoren. Bevestig hierna de thermostaatkraan op de radiator.