Radiator vervangen

Radiator vervangen

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Wanneer je bijvoorbeeld van je slaapkamer een bureau hebt gemaakt is het aan te raden je radiator te vervangen voor een model met meer capaciteit. Dit kan je echter niet zomaar doen. Hiervoor dien je best rekening te houden met de aansluitingen van je oude radiator. Wanneer je namelijk een model aankoopt met de aansluitingen op dezelfde plek, maar met een extra paneel, bespaar je een hoop werk.

Waarom je radiator vervangen?

Je radiator vervang je natuurlijk wanneer deze versleten, stuk of beschadigd is. Maar ook bij een renovatie kan je ervoor kiezen een nieuwe radiator te plaatsen. Zo past een handdoekradiator beter in je badkamer als een klassieke radiator. Je kan de radiator dus vervangen voor esthetische overwegingen. Zoals eerder aangehaald is het ook een mogelijkheid je radiator te vervangen wanneer je een kamer een nieuwe functie hebt gegeven waardoor de oude radiator niet meer voldoende warmte genereert voor de ruimte.

Hoe vervang je een radiator?

Als allereerste stap dient je volledige verwarmingssysteem leeggemaakt te worden. Dit kan worden voldaan door de volledige installatie uit te schakelen. Wanneer deze is afgekoeld dienen alle radiatoren op dezelfde verdieping en hoger opengedraaid te worden. Indien je hebt gewerkt met aparte afsluitkranen op je collectoren volstaat het op deze af te sluiten. Vang het water uit de radiator op in een lege bak.
Van zodra de radiator volledig leeg is kan de oude radiator verwijderd worden. Alle aan- en afvoerleidingen worden ontkoppeld en alle knelfittingen worden losgemaakt. Nu kan de radiator uit de ophangbeugels worden getild.

Wanneer er eenzelfde model radiator wordt gebruikt kunnen de beugels opnieuw gebruikt worden. Indien dit niet het geval is worden deze ook vervangen door nieuwe beugels. Van zodra de nieuwe radiator aan de muur is opgehangen kunnen de aan- en afvoerleidingen opnieuw worden aangesloten aan de radiator. Van zodra deze correct zijn aangesloten met de knelfittingen kan het water opnieuw worden opgezet en kan het systeem opnieuw worden opgestart.