Lekkende kraan

Lekkende kraan

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Iedereen heeft weleens een waterlek of druppende kraan in huis. Wanneer je dit voor hebt is het zaak om snel op te treden. Je hebt natuurlijk niet graag waterschade aan je woning of een onnodig hoge factuur voor je waterverbruik.

Eenhands keramische mengkraan

Dit zijn de kranen die je tegenwoordig het vaakst tegenkomt. Ze hebben een hendel die je naar rechts of links kan draaien om de temperatuur te regelen. Naar boven of beneden te duwen zorg je voor het debiet. Deze kranen gebruiken keramische schijven als afsluitstukken. Deze zijn zeer slijtvast en uitermate goed bestand tegen kalk. Dergelijke kranen vanaf de middenklasse zullen dan ook gemakkelijk meerdere jaren meegaan zonder problemen.

Klassieke enkelvoudige kranen

Dit zijn de kranen waarbij het warm water en het koud water apart per kraan wordt geregeld. Deze kranen werken meestal met een dichtingsrubber. Dit rubber is de voornaamste reden van lekken aan een kraan. Gelukkig zijn deze dichtingen in de meeste gevallen eenvoudig te vervangen.

Bolkraan

Bolkranen worden meestal gebruikt als stopkranen of voor kranen buiten. Deze kranen hebben een hendel dat je een kwart moet draaien om deze open of dicht te zetten. Deze kranen worden afgesloten door een doorboorde bol. Wanneer deze kranen lekken is het helaas niet mogelijk om deze bol te vervangen. Je kan dan dus beter meteen opteren voor een nieuwe kraan.