CV ketel plaatsen

CV ketel plaatsen

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Uw referentie van kwaliteit.

Sneldienst binnen 60
minuten
ter plaatste

Bel voor een gratis offerte

Afhankelijk van de centrale verwarmingsketel dat je hebt aangekocht kan je te maken krijgen met een hele hoop verschillende situaties. Terwijl de basis wel hetzelfde blijft kunnen de aansluitingen per merk op een verschillende plaats zitten. Natuurlijk hangt dit ook nog af van het soort aansluiting dat je ketel heeft. Allereerst moet je op zoek gaan naar de beste plaats voor je nieuwe ketel. Hierbij dien je rekening te houden met extra zaken zoals de rookgasdoorvoer of het expansievat. Voor deze rookgasafvoer dien je ook rekening te houden met de wettelijke voorschriften. Deze kan je nalezen via deze link.

Cv-ketel aansluiten

Wanneer je je cv-ketel wil aansluiten dien je er rekening mee te houden dat je verschillende zaken moet aansluiten. Zo is er de warme en koude aansluiting voor je sanitair, een warme en koude toevoer voor je radiatoren en natuurlijk ook de gas aansluiting. Let erop dat er in sommige gevallen ook een afvoer voorzien is voor condenswater. Verder heb je nog de elektriciteitsaansluiting en de nodige bekabeling om aan te sluiten op je thermostaat. Kijk verder ook na of je een nieuw expansievat dient aan te sluiten of niet. Niet elk expansievat kan namelijk gebruikt worden bij je ketel.

Wat na de aansluiting?

Nadat je alle fysieke aansluitingen in orde hebt gebracht dien je je ketel goed in te stellen voor een optimaal rendement. Hierbij moet vooral de druk goed ingesteld worden alsook het percentage tussen O2 en CO2. De meeste ketelfabrikanten raden echter aan om deze te laten instellen door een vakman. Indien je dit in deze gevallen zelf doet is er een kans dat je de garantie verliest.